Stallen of doorrijden? Uw Porsche onderhouden in de winter

De winter komt eraan en dit brengt bepaalde uitdagingen met zich mee voor u en uw Porsche. Sneeuw, ijzel, en de aller grootste boosdoener, de pekel. Sommigen rijden met hun Porsche de winter door, anderen stallen hun Porsche en geven hem de zogeheten winterslaap.

In dit blogartikel zijn we van beide situaties uitgegaan en beschrijven we een stappenplan. Heeft u vragen over het onderhouden van uw Porsche tijdens de wintermaanden? Dan kunt u mij altijd een mail sturen of bellen via 050 85 37 911.

Porsche blijven rijden in de winter

De koude dagen zijn aangebroken in Nederland en de warme kleding kan weer uit de kast gehaald worden. U weert zich goed tegen de kou maar uw Porsche heeft hier ook baat bij. De volgende stappen zorgen ervoor dat uw Porsche helemaal klaar is voor de winter:

Stap 1: Wintercheck

Rijplezier in een Porsche is niet seizoensgebonden en ook in de winter kunt u volop genieten van de sportieve prestaties. Bij de wintercheck besteden de Porsche technici in Groningen veel aandacht aan de wintergevoelige punten. Hieronder vallen de volgende punten:
– De motor,
– De transmissie,
– Het onderstel,
– De uitlaat,
– De verlichting,
– De voorruit,
– De ruitenwisserbladen.

Bovenstaande punten zijn slechts een greep uit de uitgebreide Porsche wintercheck. Kom bij ons langs of maak een afspraak en wij zorgen ervoor dat uw Porsche in optimale conditie is voordat de winter begint.

Stap 2: De Reiniging

Pekel is een boosdoener voor uw Porsche. Door de tijd heen ontstaan er kleine gaatjes in de lak, denk hierbij aan steenslag en de invloeden van het weer. Pekel trekt in deze gaatjes en kan het metaal onder de lak aantasten. Dit kunt u voorkomen door uw auto regelmatig te reinigen.

Wilt u zorgen dat uw auto volledig bestand is tegen de pekel? Maak een afspraak voor onze lakverzegelingsbehandeling. Deze behandeling sluit het lakoppervlak volledig af. Het resultaat is een keihard en diepglanzend oppervlak waaraan het vuil zich niet kan hechten.

Stap 3: Winterbanden

Om niet verrast te worden door het koude weer, is het belangrijk om goede winterbanden voor uw Porsche aan te schaffen. Een Porsche winterband brengt al voordelen met zich mee tot onder de 9 graden. Het grote voordeel is de betere grip op het wegdek en een kortere remweg. Bekijk onze actuele winterwielen sets.
U kunt ook contact met ons opnemen voor een afspraak om uw zomerbanden voor uw winterbanden om te wisselen. Wanneer u de bovenstaande stappen hebt doorlopen, bent u helemaal klaar voor de winter…. oh en vergeet u niet warm te kleden!

Uw Porsche stallen

Wilt u graag uw Porsche stallen voor komende wintermaanden? U kunt dan rekening houden met de volgende belangrijke punten.

Stap 1: De Wintercheck

De wintercheck is net zo belangrijk voor de Porsches die doorrijden tijdens de winter, als de Porsches die de stalling in gaan. Uw Porsche wordt volledig gecontroleerd, zodat u bent verzekerd in het voorjaar optimaal van uw Porsche te kunnen genieten.

Stap 2: De Reiniging

Bij het stallen van uw Porsche heeft u geen last van pekel. Om uw lak in topconditie te houden is het belangrijk dat u de Porsche goed schoon en droog maakt. Bij ons in Groningen kunt u een afspraak maken voor een volledige reinigingsbeurt. Hierbij wordt de auto gewassen, maar ook de onderkant wordt gereinigd. U voorkomt hierbij dat de lak en de onderkant aangetast wordt tijdens de periode dat uw Porsche stilstaat. Klik hier om een afspraak te maken.

Stap 3: Het stallen van uw Porsche

Na de wintercheck en de reiniging, brengt u de Porsche naar de stalling. Wij kunnen dit ook voor u doen met onze gesloten trailer. Neem de onderstaande checklist door, zodat uw Porsche de wintermaanden goed doorkomt:
– Stal uw Porsche met opgepompte banden tussen 3.5 en 4 bar,
– Zet de accu onder stroom met een druppellader,
– Rubberen matten onder de banden voorkomen dat u banden na het stallen afgevlakt zijn,
– Let op: Zet uw Porsche niet op de handrem. Er komt dan te lang spanning op de remschijven. Handgeschakelde Porsches zet u het beste in de eerste versnelling. Porsches met een PDK zet u in stand ‘P.’
– Bescherm uw auto met een afdekhoes. Dit voorkomt dat er stof op uw net schoongemaakte Porsche komt.

Producten

Zowel voor de reiniging als voor het stallen van uw Porsche verkopen wij verschillende producten, zoals een rubberen mattenset en een druppellader. Neem contact met ons op voor advies over de juiste producten voor uw Porsche. Bel ons op 050 85 37 911.

Alarm en verzekering

Na het stallen van uw Porsche is het belangrijk om te controleren of het alarmcertificaat nog geldig is. Mocht dit niet in orde zijn, sta ik uiteraard voor u klaar om u daarbij te helpen. U kunt contact opnemen door mij een e-mail te sturen of te bellen naar 050 85 37 911.

Het is daarnaast belangrijk om bij uw verzekeraar na te gaan of uw Porsche verzekerd is tegen brand, diefstal en vandalisme, in de periode dat uw auto gestald staat.

Na de winterstalling

Wanneer de winter voorbij is, kunt u weer gaan genieten van uw Porsche. Voordat u gaat rijden is het verstandig om bij Porsche een gratis service dialoog in te plannen. Wij controleren uw Porsche op alle noodzakelijke punten en wij verzekeren dat u daarna weer fijne kilometers kunt maken in de zomermaanden.