De 911-Stedentocht met Porsche

Na schaatsen, lopen, fietsen, per kano en vele andere vervoersmiddelen bestaat er ook een echte Elfstedentocht voor Porsche liefhebbers.Gezien het speciale karakter en de legendarische magie die er om de Friese Elfstedentocht hangt maakt de organisatie van Stichting 911Events hier een speciaal evenement van. Uiteraard erg leuk om als eigenaar van een Porsche aan deel te nemen maar omdat deze Elfstedentocht ook vooral een sociaal evenement is, ook erg leuk voor toeschouwers. En natuurlijk is dit een uitstekende kans om de Friese provincie eens op een andere manier te ervaren.

Iedere Porsche bezitter was van harte welkom om aan dit evenement deel te nemen. De Porsche Friese Elfstedentocht is door de altijd hoge opkomst een fenomeen waarbij de eigenaren van deze legendarische auto’s een kans krijgen de vele fraaie plekjes van de provincie Friesland te zien en de liefhebbers van het merk Porsche deze kleurige verzameling van nieuwe en oude auto’s eens van dichtbij kunnen aanschouwen.

Elf steden pure gastvrijheid

Het initiatief voor deze prachtige tocht door Friesland is in 2007 genomen door enkele Porsche forumleden. Maar al snel werd duidelijk dat dit evenement meer was dan een leuk stukje rijden met elkaar. De eerste editie werd er gehoopt op zo’n 30 Porsche’s die mee zouden rijden, maar na een paar dagen stond de teller al op 76 aanmeldingen. Voor deze editie was dit het maximaal haalbare aangezien de locaties niet meer aankonden.

Een barre tocht per Porsche

In de edities die volgden waren altijd tussen de 140 en 180 Porsche’s aanwezig om de ruim 200 km lange rit langs de elf Friese steden te volbrengen. Uiteraard was er in iedere stad een stempelpost ingericht waar de deelnemer een stempel op zijn stempelkaart kon krijgen en waren er onderweg leuke opdrachten en activiteiten. Maar bovenal was toch het ontspannen karakter en de gastvrijheid van de Friese provincie erg kenmerkend voor dit evenement. Na terugkomst bij de finish ontving iedere deelnemer dan ook het speciaal ontworpen kruisje en kon iedereen wederom terugkijken op een prachtige dag.

Er was geen tijdselement gekoppeld aan de rit zolang iedereen maar op tijd binnen was bij alle stempelposten. Daartoe was ruim de gelegenheid en werden de deelnemers nergens uitgedaagd er een race tegen de klok van te maken.

Dit evenememt wordt mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen Porsche Centrum Groningen en Stichting 911Events.