Symbool voor een nieuw begin

Het aanschaffen van een Porsche brengt soms bijzondere verhalen met zich mee. Zo zorgden we ervoor dat Dennie Dietvorst exact op zijn verjaardag zijn nieuwe Porsche Cayenne E-Hybrid Coupé kreeg overhandigd. De Porsche staat voor Dietvorst symbool voor een nieuw begin. Hij verloor in 2016 een been en verbrijzelde een tweede, maar ziet het leven weer als een feestje. Wij vierden dat graag met hem mee.

“Ik weet nog steeds niet wat me precies op die afschuwelijke dag in september 2016 is overkomen. Wat ik wél weet, is dat de politie dit zo mooi een ‘eenzijdige aanrijding’ noemt. Ik ben vroeg in de ochtend zwaar vermoeid door veel te hard werken in Middelstum met mijn auto van de weg geraakt en heb daarbij meerdere bomen geraakt. De brandweer heeft me uit de wrakstukken moeten zagen. Als je op de foto’s ziet wat er van die auto is overgebleven, snap je niet dat ik dit ongeval overleefd heb. In het ziekenhuis constateerden ze dat mijn linker been zo ernstig was beschadigd, dat ze het moesten amputeren. Mijn rechter been was verbrijzeld. Maar hé: ik leefde nog.

Er begon een jarenlange strijd om weer letterlijk op de been te komen. Om te leren leven met een prothese. De revalidatie. En de strijd met de letselschadeverzekeraars die ik uiteindelijk won. Het heeft mij en mijn gezin veel pijn en moeite gekost, maar ik ben er weer helemaal bovenop gekomen. Ik functioneer weer – weliswaar met chronische pijn – maar mij gaat het goed.

Gek genoeg gaf mijn ongeval me al in het ziekenhuis gigantisch veel veerkracht en energie. Na mijn herstel heb ik al deze energie omgezet in een nieuwe beroepsuitdaging. Ik ben gestart met een lijn in biomedische revalidatiesupplementen, gericht op bot- en spierherstel. De supplementen moeten nu farmaceutisch worden getest en dan gaan we het op de markt brengen. Mijn eigen ervaringen en mijn revalidatieverhaal komen daarbij goed van pas. Dus waar een deur dicht gaat, gaat er altijd weer eentje open.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in snelle auto’s. Maar mijn nieuwe auto moest uiteraard een hoge instap hebben en ruim genoeg zijn voor een rolstoel en een kinderwagen. Toen de nieuwe Porsche Cayenne als coupé werd geïntroduceerd, was ik gelijk verliefd: dit was mijn droomauto. Dit model had alles in zich wat ik zocht. Je kunt er comfortabel en zuinig mee rijden maar met zijn 462 pk is ie ook nog eens razendsnel. Veertien dagen voor mijn verjaardag bracht ik een bezoek aan de showroom van Porsche Centrum Groningen en daar stond een Porsche Cayenne E-Hybrid Coupé in Krijtgrijs met zwarte accenten. Ik kwam, zag en overwon. Ik heb deze Cayenne gekocht om op die manier de zware jaren symbolisch af te sluiten.

Precies op mijn verjaardag heb ik de auto overhandigd gekregen; het mooiste cadeau dat ik ooit in ontvangst heb genomen. Porsche Centrum Groningen had er een enorm feest van gemaakt. De Cayenne stond ingepakt, er was gebak voor mij en mijn gezin en ik kreeg ook nog een gelimiteerd boek over Porsche van vestigingsmanager Tiemen Tijsseling. Ik werd door Porsche Centrum Groningen onthaald als een vriend. Het voelde gelijk goed daar. Drie jaar ellende werd in een klap op een fijne manier afgesloten.”