Porsche24: dé app die u inspireert nog meer met uw Porsche te beleven

De app Porsche24 laat u nog meer met uw Porsche beleven. Wij vroegen Porsche rijders van Porsche Centrum Groningen te vertellen waar zij de app voor gebruiken. Trea en Marco Middel rijden sinds dit jaar een Porsche GT3 en vertellen u graag wat hun zo enthousiast maakt.

De Porsche24 app

Porsche24 is een initiatief dat Porsche rijders uitnodigt mee te doen aan events, beloont voor rijden en de mooiste routes voorstelt. Via de Porsche24 app heeft de rijder toegang tot events, rijtrainingen, routes, het laatste Porsche nieuws en bijzondere verrassingen. Met al deze activiteiten kunt u punten sparen waar u allerlei leuke extra’s voor kunt krijgen, zoals korting op een poetsbeurt. Hoe meer punten u verdient, hoe hoger het level is dat u bereikt. Het eerste doel is level Silver, hierna volgen Red en Yellow. Ieder level geeft u meer privileges. Als level Silver member ontvangt u bijvoorbeeld het eerste jaar vijf keer het toonaangevende internationale Porsche magazine, Christophorus.

U kunt hier de Porsch24 app downloaden.

Rijtrainingen en circuitdagen met Porsche24

“We zullen beginnen met ons voor te stellen: wij zijn Trea en Marco, en sinds begin dit jaar zijn wij eigenaar van een 991.1 GT3.

Na 12 jaar Corvette te hebben gereden en nog rijden, wilden we er nog een sportauto bij. Naast de C6 Z06 en C7 Z06 hebben we altijd wel met een scheef oog naar Porsche gekeken. Niet zozeer om de auto maar omdat we wisten dat de Porsche club erg actief is met toertochten, rijtrainingen en trackdays.

Het moest de witte GT3 worden

Rijdend over de ringweg in Groningen, en bekenden in Groningen weten dat je vanaf de ringweg in de showroom van Porsche kijkt, zagen we hem staan: een witte GT3. We besloten om maar even te kijken. Na diverse keren om de auto heen te zijn gelopen werden we aangesproken door Peter. Dit was een erg prettig gesprek en het voelde gelijk goed. Opeens waren we eigenaar van een Porsche GT3.

Inmiddels zijn we 8000 kilometer verder, hebben we diverse toertochten, rijtrainingen en circuitdagen achter de rug. Tijdens deze evenementen hebben wij ook veel leuke mensen ontmoet. We zijn onder de indruk hoe goed alles bij Porsche georganiseerd is.

Toertocht naar de 24 uur van Le Mans

We hopen komend jaar één van de toertochten die we met de Corvette hebben gereden nu met de Porsche te gaan rijden. Via Duitsland, Oostenrijk, Italië willen we doorrijden naar Zwitserland en na een tussenstop vanuit daar naar Frankrijk om de 24 uur van Le Mans bij te wonen. Toen natuurlijk als Corvette fans, nu juichen we voor twee teams.

Sparen voor badges

Op dit moment staat de GT3 samen met de twee Corvette’s op stal. We kunnen bijna niet wachten tot volgend seizoen: kilometers rijden, punten sparen en door te stoten naar level Red in het spaarsysteem. Natuurlijk is level Yellow het uiteindelijke doel. Sparen voor badges en het volgen van rijtrainingen om uiteindelijk door te gaan voor Master of Master RS. We zullen nooit volbloed racers worden, maar wat voor ons belangrijk is, is dat we na een leuke dag met een grote glimlach voldaan naar huis toe rijden.

Rest nu natuurlijk de vraag: Porsche vs Corvette: We zouden beide merken te kort doen om een voorkeur uit te spreken, het zijn twee verschillende karakters en niet met elkaar te vergelijken.

We hopen op een mooie volle evenementen kalender voor volgend jaar en op het ontmoeten van nog meer leuke mensen. Tot volgend jaar!”

Trea en Marco