Paddock Porsche 2019

Paddock Porsche in Assen: een feest voor autoliefhebbers

Paddock Porsche 2019 was weer op het iconische TT-circuit in Assen, gezamenlijk met Supercar Sunday. Uiteraard was ook Porsche Centrum Groningen weer prominent aanwezig. Dat betekende dat meer dan de helft van de aanwezige supercars afkomstig was uit Stuttgart-Zuffenhausen. De gasten genoten en de medewerkers van de Groningse dealer genoten mee.

“Een stuk of wat Koenigseggs, een paar Bugatti’s, de enige Pagani Zonda in Nederland en een extreme McLaren Senna. De organisatie van Supercar Sunday had weer zijn uiterste best gedaan om er in Assen een feest voor autoliefhebbers van te maken. Maar échte liefhebbers kwamen bij Paddock Porsche aan hun trekken. Bij ons stonden de auto’s van het merk dat wij in ons hart hebben gesloten: Porsche.
Eerlijk is eerlijk: we hebben wel even angst gehad dat dit jaarlijkse event letterlijk in het water zou vallen. Want de weergoden leken ons niet goed gezind. Maar de hele dag heeft de zon geschenen, wat er voor zorgde dat dit rij- en kijkevent volledig is geslaagd. Nog nooit was het aantal bezoekers in de Paddock Porsche zo groot. En nog nooit zagen we in Assen zoveel verschillende Porsches naast elkaar geparkeerd staan. Er was een dwarsdoorsnede van ruim zeventig jaar Porsche heritage in één paddock te zien. Ook de Paddock Porsche 2019 editie viel ons bij Porsche Centrum Groningen weer op hoe ontspannen het er op dit treffen aan toe gaat. Geen ingewikkelde grootspraak maar lekkere liefhebberspraat bracht de gelijkgestemde bezoekers bij elkaar. Het draaide hier om de Porsches en niet om de status van hun eigenaren."

Alles van Porsche was te vinden op Paddock Porsche 2019

Niet alleen voor auto’s, maar ook voor duizend en een andere zaken op Porsche-gebied kon je in Assen terecht; van schaalmodellen tot brochures en van poetsmiddelen tot kleding. Zolang het met Porsche te maken had, was het op Paddock Porsche te vinden. We merken dat de mogelijkheid om te ‘shoppen’ door de bezoekers zeer wordt gewaardeerd, Volgend jaar gaan we het aantal stands met Porsche-automobilia dus verder uitbreiden.

Het was genieten van schitterende exemplaren

"Mooi was ook het veld met genomineerden en winnaars van het concours d’elegance. Op dat winnaarsveld bleek weer eens hoe zorgvuldig sommige mensen met hun Porsche omgaan, hoe smaken verschillen en hoe het merk door iedereen anders wordt geïnterpreteerd. Van een Porsche 928 tot een opgevoerde Boxster en van een klassieke 911 T Targa uit 1972 tot een 997 Turbo die dagelijks wordt ingezet; er stond van alles tussen. Ik ben blij dat ik niet in de schoenen van de jury hoefde te staan. Zij hadden het er ongetwijfeld moeilijk mee om een overallwinnaar te kiezen en de volgorde te bepalen van de winnaars in de diverse categorieën. Voor de statistieken: de winnaar werd uiteindelijk een opvallend witte, originele 930 Flachschnauzer uit 1982, maar dan zonder Flachschnauze.

Overigens waren ook onder de niet-genomineerden schitterende exemplaren te vinden. Opvallend veel 964’s, G-series in perfecte staat, maar ook de nieuwste modellen van Porsche. Wie autosport zegt, zegt automatisch ook Porsche. Daarom namen veel van onze gasten de gelegenheid ten baat om zelf met hun Porsche het 4545 meter lange circuit op te gaan. Want wat is er leuker dan zelf eens te proberen wat je Porsche doet in de Haarbocht, Madijk, Ruskenhoek, Strubben of welke snelheid je kunt bereiken op het langste rechte eind van 970 meter.

Volgend jaar zijn wij van Porsche Centrum Groningen uiteraard weer van de partij met Paddock Porsche. Met alle aanwezige Porsches zou het me niet verbazen als er in 2020 een grotere paddock voor onze gasten wordt ingeruimd. We hebben er nu al zin in.”