Grand Prix Zandvoort bomvol Porsche-beleving

Gaat Max Verstappen tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 op 2, 3 en 4 september opnieuw voor de eerste plaats? Of gaan Pérez of Leclerc in de aanval? Schijnt dan de zon of krijgen we regen op het CM.com Circuit Zandvoort? Zo maar een paar onderwerpen die onder het genot van hapjes en drankjes ter sprake kwamen tijdens de ‘Dutch Grand Pre-Party’ bij Bloomingdale Beachclub. De Pon Porsche Dealergroep bracht zo’n 600 Porsche-rijders die op de Dutch Grand Prix aanwezig zijn al vast in een topstemming, op loopafstand van het duinencircuit.

Unieke arrangementen

Omdat racen bij Porsche in het DNA is verankerd, is de Dutch Grand Prix 2022 een niet te missen event voor klanten van de Pon Porsche Dealergroep. De Nederlandse Porsche organisatie heeft daar als onderdeel van Pon – de officiële Event Supporter – op ingespeeld met unieke arrangementen voor Porsche-rijders. Die waren in no time uitverkocht. De gasten kunnen komend weekend de prestaties van onze landgenoot Max Verstappen en zijn collega’s van nabij beleven, onder andere vanaf de speciale Ben Pon Tribune.

Porsche Mobil 1 Supercup

De gasten van de ‘Dutch Grand Pre-Party’ en gastheer Robert Doornbos waren het over een ding roerend eens: het F1 seizoen is dit jaar spannender, competitiever en intenser dan ooit! Maar niet alleen het Formule 1 circus was bij Bloomingdale Beachclub een veelbesproken onderwerp. Ook naar de Porsche Mobil 1 Supercup – de meest prestigieuze internationale merkenraceklasse in het voorprogramma van de Formule 1 – wordt door de aanwezige Porsche liefhebbers reikhalzend uitgekeken.

Spannende strijd

Met nog twee races te gaan is de strijd aan de kop van het klassement van Porsche Mobil 1 Supercup zeer spannend. Vanuit Porsche Centrum Groningen supporten we al enige tijd Jesse van Kuijk. Hij doet volop volop mee in de strijd in de merkenraceklasse waar een recordaantal Nederlanders in het voorprogramma van de Formule 1-Grand Prix racen. Liefst twaalf landgenoten maken met hun Porsche 911 GT3 Cup-auto deel uit van het internationale startveld.

Spectaculair programma

Porsche gaat bezoekers van dit nu al legendarische racefeest het hele weekend trakteren op een spectaculair programma bomvol actie en Porsche-beleving. Naast de Porsche Mobil 1 Supercup krijgen zij tijdens de Porsche Parades unieke Porsche-racers te zien. Daaronder de Porsche 911 GT3 Cup-versies van de 991 en 992 waarmee de Supercup wordt gereden, de 991 GT2 RS Manthey Racing, de 991 GT3 R, en de luchtgekoelde Porsche 964 Cup en 935. Dat Porsche de keuze van échte racers is, blijkt uit het feit dat alle coureurs zich tijdens de Formula 1-Drivers’ Parade aan het publiek voorstellen vanuit originele politie Porsches die de Nederlandse snelwegpolitie tussen 1961 en 1996 heeft ingezet.