Glenn Dijkstra versterkt salesteam in Groningen

Glenn Dijkstra (23) beschouwt zichzelf als een geluksvogel. Naast zijn studie Commerciële Economie Duaal in Groningen versterkt hij sinds november de afdeling Sales van Porsche Centrum Groningen. Een mooiere combinatie is voor de autogekke Groninger niet denkbaar.

“Al vanaf kleins af aan ben ik een autogek. Met de fiets reed ik langs de showrooms om auto’s te gaan kijken. De IVA autoschool in Driebergen leek misschien voor de hand te liggen, maar ik heb gekozen voor de HBO opleiding op de Hanzehogeschool in Groningen. Die studie is toch net iets breder inzetbaar dan die van de IVA. Maar al snel kwam ik erachter dat een voltijd studie niets voor mij is. Daarom volg ik nu voor het derde jaar Commerciële Economie Duaal, waarbij je werken en leren combineert. Gedurende de opleiding werk je minimaal drie dagen per week in een baan die je zelf zoekt en die past bij de opleiding. Naast de drie dagen werken krijg je één dag les op de Hanzehogeschool.

Jongensdroom
Ik heb door de jaren heen goede contacten opgebouwd bij autobedrijven in de omgeving. Onder andere bij Audi Groningen, de buren van Porsche Centrum Groningen aan de Bornholmstraat. Daar kon ik in 2018 starten in de sales. Ik heb bij Audi veel geleerd; als student werk je individueel aan opdrachten die je toepast op het bedrijf waar je werkt. Je gebruikt je bedrijf dus als casus en koppelt continu de theorie aan de praktijk. Maar met een scheef oog keek ik natuurlijk ook naar de showroom van Porsche. Het merk Audi is al gaaf, maar werken bij een Porsche dealer was toch mijn jongensdroom. Die droom kwam uit toen ik daar als junior kon beginnen in de sales en marketing. Ik ben in de showroom naast Tiemen Tijsseling, Bernd Kazemier en Robbin Hofstede het aanspreekpersoon voor klanten die de showroom bezoeken.

Kick
Ik kende de Porsche rijders al een beetje. Samen met een paar autogekke vrienden ben ik in 2019 de Tour du Groningen gestart, een tourrit voor bezitters van exclusieve auto’s. Er reden negentien mensen mee. Dit jaar meldden zich 55 deelnemers aan, waaronder een opvallend groot aantal Porsche rijders. De mensen die Porsche rijden zijn leuk, is mijn ervaring. Ze willen graag uren over hun auto praten; mij geeft het een kick om met ze in contact te komen. De klanten zijn heel divers. Sommigen komen hier voor hun eerste Porsche waarmee ze hun jongensdroom waarmaken. Anderen hebben een hele collectie. Maar alle klanten hebben een overeenkomst: het zijn stuk voor stuk liefhebbers. Auto’s zijn mijn passie, dus ik zit hier op mijn plek. Als kind heb ik gezegd ooit vestigingsmanager van een autobedrijf te willen worden. Een mooiere opstap naar dat doel kan ik bij Porsche Centrum Groningen niet vinden.”