Electrifying avond bij Porsche Centrum Groningen

Met de Nederlandse introductie van de nieuwe Porsche Taycan op 15 januari is voor Porsche Centrum Groningen een electrifying nieuw tijdperk aangebroken. Tijdens een presentatie in de showroom zagen enkele honderden gasten deze nieuwe elektrische sportwagen in Groningen voor het eerst. Ze genoten van de Taycan die ook zonder brandstofmotor in iedere vezel een honderd procent Porsche is.

Vragen

Is de elektrische Taycan toch een echte Porsche? Heeft hij de prestaties die onlosmakelijk bij een sportwagen uit Stuttgart-Zuffenhausen horen? Welke techniek zit achter het prachtige Porsche design verscholen en hoe werkt die? En hoe ver kom ik met een volle accu en hoe zit het met het laden? Zo maar een aantal vragen waar de gasten van Porsche Centrum Groningen tijdens de presentatie van de Taycan antwoord op kregen. In een serie informatieve filmpjes die door de dealer in eigen beheer waren gemaakt werd ingegaan op zaken als design, performance, elektrificatie, laden en service en leuke feitjes. Vestigingsmanager Tiemen Tijsseling praatte de avond aan elkaar; de nieuwe Sales Executive Bernd Kazemier stond hem bij.

Anders

De Taycan staat met zijn honderd procent elektrische aandrijving symbool voor de evolutie van de autowereld voor de komende jaren. Porsche Centrum Groningen wilde daarom eens een keer wat anders doen dan de gebruikelijke borrel met een hapje waarbij het doek van een nieuw model wordt getrokken, vertelt Bernd Kazemier. “De Taycan is in al z’n facetten zo spraakmakend nieuw, dat het management het over een andere boeg heeft gegooid. We zijn op een persoonlijke manier de diepte ingegaan en hebben getracht zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Voor hen die er niet bij konden zijn, hebben we een speciale site over de Taycan op het internet gezet. Die staat boordevol informatie over onze elektrische sportwagen. Ik ben deze maand bij Porsche Centrum Groningen begonnen. Dus die Taycan site is ook voor mij een handig naslagwerk.”

Orders

Het Groningse publiek bestond niet alleen uit potentiële kopers, maar ook uit klanten die soms jaren geleden al voor de Taycan hadden getekend. Ze deden dat zelfs zonder dat er iets bekend was over de definitieve versies, de mogelijke opties of de prijs. “Het geeft aan dat onze klanten groot vertrouwen hebben in Porsche. We hebben nu een Taycan Turbo S en een Taycan 4S als demonstratieauto’s staan. Er zijn vele verzoeken van potentiële klanten om daar eens een stukje mee te mogen rijden. Onder dat aantal zijn veel vreemd-merk klanten die al elektrisch rijden. Zij zien de Taycan als een mooie opstap naar het merk Porsche.”

Na de presentatie kregen de gasten de gelegenheid de nieuwe zero emission Taycan minutieus te bekijken. Geheel in lijn met het innovatieve karakter van de Taycan waren de hapjes ook afwijkend nieuw en lekker: een traiteur uit Amersfoort serveerde lekkernijen die innovatief, duurzaam, biologisch en vegetarisch waren. Ze vonden gretig aftrek, net als de auto trouwens. Een aantal aanwezigen besloot ter plekke om de nieuwe Taycan te gaan bestellen.

Wilt u meer weten over de Porsche Taycan of advies bij het configureren van uw Taycan? Neem dan contact op met ons via 050 85 37 911 of stuur ons een e-mail op [email protected] om een afspraak in te plannen.