De mooiste route van Groningen

De Groningen Route

Deze route ligt in het noorden van Nederland. U begint in het vissersdorp Lauwersoog. Onderweg passeert u een aantal Friese dorpen en de route biedt de mogelijkheid voor een koffiepauze of lunch bij `De Boeter` U eindigt bij De Theefabriek in Houwerzijl, hier kunt u een kijkje nemen in het enige theemuseum in Nederland of genieten van een van de vele theesoorten in de theesalon.

Klik hier en navigeer naar de start

Lauwersoog

Lauwersoog is de meest noordelijk gelegen vissershaven van Nederland wat ligt op de grens de Waddenzee en het Lauwersmeer. Regelmatig wordt hier duurzaam gevangen vis aan wal gebracht en ter plekke gegeten, verser kan haast niet. Een mooie plek om de route te beginnen!

“De Boeter” in Zoutkamp

Tijdens de tour komt u langs “De Boeter” een restaurant met ijssalon in Zoutkamp. Zij beschikken over een mooie ligging en een gezellig terras met uitzicht op het sluizencomplex. Hier kunt u genieten van vers gezette koffie of een overheerlijke lunch.

Klik hier en bezoek de website van de Boeter voor meer informatie

"De Theefabriek" in Houwerzijl

De Theefabriek in Houwerzijl is In 1990 begonnen, na het winnen van een wedstrijd met als hoofdprijs het leegstaande kerkgebouw van Houwerzijl voor het symbolische bedrag van 1 gulden, als een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, een sfeervolle theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel. Uitgegroeid tot een ware thee-attractie waar jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers komen.

Later werd de theehandel toegevoegd, om de koude, rustige winters wat meer invulling te geven. Nu biedt de Theetuin een heel gamma aan thee, kruiden, specerijen en vruchten en allerlei thee-benodigdheden.

Klik hier en bezoek de website van de Theefabriek voor meer informatie

De route

De route is gemaakt als onderdeel van het 2017 Into The Frame project. Eigenaren van een klassieke Porsche konden een plekje krijgen in een bijzondere boeken- en fotocollectie. In het voorjaar van 2017 konden in Nederland acht verschillende route routes worden gereden gedurende acht weekenden. Op een fotogeniek punt tijdens de route werd men gefotografeerd door fotograaf David de Jong. Zo is de collectie ‘Into the Frame’ ontstaan, een verzameling klassieke Porsches in het wild.  

Uiteraard zijn er geen camera’s meer langs de route en is de route niet langer uitsluitend gereserveerd voor klassieke Porsches. Maar het blijft acht prachtige routes verspreid over de meest fotogenieke locaties van Nederland. Ervaar ze alle acht en gebruik uw Porsche waarvoor het bedoeld is: rijden!

Bekijk de route in groot formaat: