Bestel de nieuwe Porsche Macan dit jaar nog

De nieuwe Macan maakt begin december zijn intrede in Nederland, maar is nu al te bestellen bij Porsche Centrum Groningen. De compacte SUV beleefde aan het einde van de zomer zijn wereldpremière in Shanghai. De nieuwe Macan oogt nog sportiever en moderner dan zijn voorganger door diverse aanpassingen in het interieur en exterieur. Aan de achterzijde valt de typische design feature van Porsche op: de driedimensionale lichtstrip. In zijn segment blijft de Macan de ultieme sportieve maatstaaf door de verbeteringen op het gebied van design, rijdynamiek en connectiviteit. Ook zijn er vier nieuwe exterieurkleuren te kiezen: mambagroen metallic, Dolomietzilver metallic, Miamiblauw en krijt.

Onder de motorkap

De nieuwe Macan is voorzien van een efficiënte 2,0-liter viercilinder turbo-benzinemotor met ten opzichte van zijn voorganger, een verbeterde verbrandingskamergeometrie en een benzinepartikelfilter. De motor levert een vermogen van 180 kW/245 pk met 370 Nm aan koppel. De topsnelheid van de SUV bedraagt 225 km/u en accelereert in 6,7 seconden van 0-100 km/u. Volgens het NEDC verbruikt de nieuwe Macan gemiddeld 8,1 l/ 100 km.

Assistentiesystemen

De assistentiesystemen zijn uitgebreider dan ooit. De nieuwe Macan biedt een filehulp systeem en maakt gebruik van adaptive cruise control om een ontspannende manier van rijden mogelijk te maken tot snelheden tot 60 km/u. Ook helpt het de bestuurder binnen de belijning van de weg te blijven met een semi-automatisch remsysteem tijdens file en langzaam rijdend verkeer. Maar dit is niet het enige. De Macan is nu ook leverbaar met een Sport Chrono Pakket met SPORT responsknop of een GT-sportstuurwiel in de stijl van de 911.

Kom eens kijken

Op 8 december kunt de nieuwe Macan al komen bekijken tijdens de officiële onthulling. U kunt zich daarvoor hier aanmelden. Wilt u vóór de introductie alvast alles weten over de nieuwe Macan? Hier leest u elk detail over deze nieuwe Porsche.