Achter de schermen en op de grid bij de Porsche Carrera Cup Deutschland

Een dag vol adrenaline, geuren van benzine, rubber en de remmen en spanning rondom de wedstrijden. Zo werd de ervaring omschreven als de dag op Circuit Zandvoort als sponsor van Jesse van Kuijk, een coureur uit de Porsche Carrera Cup Deutschland. Een spectaculaire ervaring achter de schermen bij GP Elite en zelfs op de grid.

Sponsor van Jesse van Kuijk

Vanuit Porsche Centrum Groningen sponsoren we Jesse van Kuijk, een coureur van GP Elite die zichzelf heeft gekwalificeerd voor de Porsche Carrera Cup Deutschland. Jesse van Kuijk werd in 2019 knap kampioen in de Porsche Sprint Challenge Middle East en kwalificeerde zich in de Porsche Carrera Cup Benelux op Assen al eens op P2. Hij zet zijn avontuur voort op het hoogste niveau binnen de autosportladder van GP Elite: de Porsche Mobil 1 Supercup. Jesse is één van die rijders die het volledige opleidingstraject van GP Elite doorloopt en dus vrijwel alle trainingen gevolgd heeft. Het mooie aan de rijstijl van Jesse is dat hij een natuurlijke snelheid heeft op de baan. Dit komt in kwalificatie vaak naar voren en ook verraste hij vriend en vijand tijdens de Porsche Mobil 1 Supercup Virtuel Edition tijdens de COVID-19 break met zijn top klasseringen. Tijdens het seizoen 2020 en 2021 kwam hij in de Supercup vaak dichtbij de top-10 tijden en in 2022 wil hij deze ontwikkeling doorzetten. Hij is gedreven om de beste te worden en het team maakt van zijn autosportdroom een missie, waarbij het gezamenlijke plezier altijd centraal staat.

Over de race klasse

De Porsche Carrera Cup Duitsland is één van de langst bestaande Porsche Cup-klassen ter wereld. Gedurende de ruim 30 jaar dat deze klasse bestaat heeft het nooit aan aantrekkingskracht ingeboet. Ooit begonnen als het verlengstuk van de vroegere Porsche Club Sport evenementen evolueerde het tot een kampioenschap dat geldt als grondlegger van de Porsche Mobil 1 Supercup en de Carrera Cup in andere landen. Vandaag de dag is het een perfect platform voor talentvolle coureurs met serieuze ambities en rijders die via GP Elite de volledige Autosportladder doorlopen.

Topsportmentaliteit

De raceweekenden van de Porsche Carrera Cup Duitsland zijn grote publieksevenementen en niet beperkt tot Duitsland. Er worden sprintraces gereden op het scherpst van de snede. Ieder foutje kost vrijwel altijd enkele plaatsen. Goede prestaties vallen op en binnen het team van GP Elite heerst een topsportmentaliteit die past binnen de competitie in deze klasse.

Puur racen met een Porsche 992 GT3 Cup

In de Porsche Carrera Cup Duitsland wordt gereden met de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup, die rijders via GP Elite kunnen aanschaffen en laten onderhouden. Deze legendarische Porsche 911 kent geen gelijke en is de succesvolste en meest gebouwde racewagen ter wereld. Met laag gewicht van 1260 kg en 510 pk is de Cup-versie een ware beproeving om mee te rijden. Ook zitten er geen hulpsystemen zoals ABS of tractie controle op de auto, het is puur racen.

Zandvoort 25 juni 2022

Op deze dag heeft Porsche Centrum Groningen 7 klanten uitgenodigd om een exclusieve blik achter de schermen te krijgen bij de Porsche Carrera Cup Deutschland. Onder begeleiding van Glenn Dijkstra en Fréderique den Boer werden zij voorgesteld aan het team van GP Elite. Jesse van Kuijk gaf een inkijk in zijn gedachtegang voor een race, en er kon meegekeken worden hoe de auto’s werden klaargemaakt voor de wedstrijd. Om de ervaring compleet te maken, mochten de klanten van Porsche Centrum Groningen zich ook begeven op de grid vlak voor het startmoment van de wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Deutschland.