‘Wij hebben een nuchtere noordelijke mentaliteit’

Wie Porsche Centrum Groningen kent, kent Elke Woldring. Zij is al bijna 12,5 jaar de gastvrouw. Zeven vragen aan het stralende middelpunt van de showroom van Porsche Centrum Groningen.

Heb je in je 12,5 jaar bij Porsche Centrum Groningen veel zien veranderen bij het merk?
Ja, ik heb Porsche door de jaren heen een stuk groter zien groeien. Toen ik in 2007 bij Porsche Centrum Groningen kwam werken, waren we nog vrij klein in vergelijking met nu. Er is ook veel veranderd in de ontwikkeling van de modellen en de techniek. Toen ik hier startte, had je bijvoorbeeld de Porsche 997. Inmiddels zijn we aanbeland bij de achtste generatie van de 911, de 992. Qua techniek is er veel veranderd; bij elke generatie van de 911 heeft Porsche weer een stap voorwaards gezet. Porsche weet de modellen steeds weer beter te maken.

Heb je veel leuke dingen meegemaakt in je 12,5 jaar als gastvrouw?
Nou en of. Hier werken is een feestje. Wat me bijvoorbeeld bijstaat is de Porsche World Road Show in Leipzig. Daar zijn we heen gevlogen met een privévliegtuig. De klanten konden op het circuit bij de fabriek in Leipzig in alle verschillende modellen rijden. Ook kregen we een tour door de fabriek, en je zag waar modellen van Porsche vandaan komen; de Panamera en de Cayenne worden daar gebouwd. Wat in Leipzig werd getoond, leverde me extra informatie op die ik bij Porsche Centrum Groningen kon gebruiken.

Hoe is het om bij Porsche Centrum Groningen te werken?
Het is hier geen moment saai. Porsche Centrum Groningen is een dynamisch bedrijf. Het is hier gezellig bovendien; ik ken elke klant persoonlijk. Dus daarom hou ik het waarschijnlijk ook zo lang vol; ik ga elke keer weer fluitend naar mijn werk.

Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt meegemaakt bij Porsche Centrum Groningen?
Onze verhuizing in 2009 naar de Bornholmstraat was voor mij het meest ingrijpend. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik in een hele andere, dynamische werkomgeving terecht kwam dan dat ik gewend was.

Als je iets aan een Porsche mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?
Helemaal niets! Ik vind dat een Porsche in alle opzichten perfect is. Dus ik zou daar geen schroefje aan veranderen.

Waarin denk jij dat Porsche Centrum Groningen zich onderscheidt van andere Porsche dealers in Nederland?
Wij zijn een vrij kleine Porsche dealer. Daardoor kunnen wij klanten heel erg persoonlijk benaderen. Zoals ik al zei: ik ken bijna alle klanten bij naam. Ik weet iets meer van ze omdat ik inmiddels al weer 12,5 jaar bij Porsche Centrum Groningen werk. Ik heb hier veel mensen leren kennen en dat is een leuk aspect van mijn werk als gastvrouw. Ik denk dat de persoonlijke contacten bij grotere dealers een stuk minder zijn. Nog een leuk aspect waarom Porsche Centrum Groningen afwijkend is: wij hebben een nuchtere noordelijke mentaliteit en dat maakt het ook wel bijzonder.

Hoe zie jij de toekomst van jouw showroom?
Ik denk dat we nog meer gaan inspelen op persoonlijke aandacht. Ik ga me nog meer verdiepen in wat onze klanten bezig houdt en wil nog meer inspelen op hun wensen.