We blikken terug op 2019.

En zo zitten we al weer bijna aan het eind van 2019. Wat ging het snel! Een geweldig Porsche jaar. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen en hun wens in vervulling mogen laten gaan en daarnaast met veel liefde en plezier aan Porsches gewerkt. De evenementen waren zeer divers en in dit blogartikel blikken we kort terug naar enkele memorabele momenten van 2019.

We kijken ook vooruit naar de Taycan, welke vanaf 16 januari bij ons in de showroom staat. Het team van Porsche Centrum Groningen heeft er nu al zin in!

911 introductie

Het eerste grote nieuws van het jaar was de introductie van de achtste generatie van de iconische 911: de 992. Wij van Porsche Centrum Groningen nodigden u in april uit om samen met ons in de showroom de nieuwste sportwagen uit Stuttgart-Zuffenhausen te komen bewonderen. De lijnen, de brede heupen, z’n historie…. Alles klopt bij de nieuwe Porsche 911.

Het tijdloze design dat in 1963 voor het eerst werd getoond is compleet doorontwikkeld naar de wensen anno nu. De 911 is digitaler, sterker en dynamischer dan zijn voorgangers. We pakte groots uit en hadden een heerlijk hapje en drankje klaar staan. Naast de nieuwe Porsche 911 hebben we bij onze andere Porsche centra in Leusden en Rotterdam en 992 ook als Porsche Approved occasion ingekocht. Bekijk hier de selectie jonge Porsches 911.

Ook de nieuwe 992 Speedster en de Cayenne Coupé maakten hun opwachting in Groningen in 2019. Vooral de belangstelling voor de nieuwe SUV van Porsche was – en is – groot.

Paddock Porsche in Assen

Paddock Porsche 2019 was weer op het iconische TT-circuit in Assen, gezamenlijk met Supercar Sunday. Uiteraard was ook Porsche Centrum Groningen weer prominent aanwezig. Dat betekende dat er ruim 700 Porsches aanwezig waren. Volop ruimte voor hapjes, drankjes en gezelligheid. Porsche bood de gasten de mogelijkheid om op het circuit te rijden tijdens de Porsche Tracktime en voor een rustig rondje de Porsche Parade. Naast talloze stands konden ook de kinderen hun hart ophalen met simulatoren en trapauto’s. Het was een feest voor jong en oud.

Nieuwe vestigingsmanager

Tiemen Tijsseling is vanaf 1 augustus de nieuwe vestigingsmanager van Porsche Centrum Groningen. Hij is trots op zijn nieuwe functie die hij ‘de mooiste baan van Nederand’ noemt. Tiemen viel met zijn neus in de boter: Porsche Centrum Groningen vierde in 2019 zijn tienjarig jubileum. Met zijn noordelijke nuchterheid, positieve inbreng en de gastvrijheid, die hem met de paplepel is ingegoten, was 2019 voor de nieuwe vestigingsmanager zeer geslaagd. “Ik kijk uit naar 2020 en nodig iedereen graag uit voor een kop koffie om nader kennis te maken met ons merk en het team.”

911 kurvenroute

Gelukkig bleef een oude, vertrouwde traditie in 2019 in stand: de 911 Kurvenroute die Porsche Centrum Groningen jaarlijks organiseert. Het driedaagse event werd in september voor de zevende maal gereden. Zoals gebruikelijk reden de deelnemers weer over de allermooiste stuurmanswegen. Deze editie deden de Porsche rijders de Franse Vogezen en Luxemburg aan, een route van zo’n 2.500 kilometer in totaal. Wat de deelnemers vooral opviel bij de 911 Kurvenroute was de enorm vriendschappelijke sfeer. In dit geval reed er een aantal luchtgekoelde modellen mee – de oudste was een 911 Carrera 3.2, en verder alle sportievere Porsches van de afgelopen jaren.

Porsche Snertrit

Men neme een knolselderij, 300 gram spliterwten, wat prei, een grote rookworst en een Porsche. En ziedaar: je hebt de belangrijkste ingrediënten voor de traditionele Porsche Snertrit van Porsche Centrum Groningen te pakken. De Snertrit werd begin november gereden.

De Snertrit die Porsche Centrum Groningen in samenwerking met Stichting 911Events organiseert, is sinds november 2009 een vaststaand gegeven. Vlak voor de winter aanbreekt is dit nog een mooie gelegenheid om je Porsche nog even lekker uit te laten voordat hij in de stalling verdwijnt. De opkomst was in 2019 extreem hoog; liefst negentig equipes reden mee, van een Porsche 356 tot aan de gloednieuwe 718 Spyder en alles wat daar tussen zit.

We denken nu al weer na over de Porsche Snertrit in 2020. Dit wordt een tweedaags evenement op 18 en 19 april, waarin de deelnemers ook de grens van Duitsland oversteken. Binnenkort op de gratis Porsche app Porsche24.

De nieuwe Taycan op Mallorca

Service adviseur Patrick Schut van Porsche Centrum Groningen maakte in oktober op het Spaanse eiland Mallorca kennis met de nieuwe Taycan. Hij is diep onder de indruk van de eerste elektrische sportwagen van Porsche. “Sinds ik op Mallorca de training heb gevolgd, weet ik dat deze auto boven verwachting presteert. De nieuwe Porsche Taycan is bizar goed; het is een ‘typische’ Porsche. De elektrische techniek is gekoppeld aan de sportiviteit en de uitstraling die je van ons merk gewend bent. Ik ben diep onder de indruk.” Lees hier het hele blogartikel.

Op naar 2020

Met 2020 in zicht vragen we ons af hoe we 2019 kunnen overtreffen. We beginnen het jaar in ieder geval goed: de nieuwe elektrische Porsche Taycan rijdt 16 januari onze showroom binnen. Begin januari reizen wij ook weer af naar de rand van de poolcirkel om daar de grenzen van Porsche te ontdekken met de Porsche Ice Experience. Kijk gauw hier want er zijn nog plekken beschikbaar.

Wat er verder in het jaar gaat gebeuren, houden we nog even voor ons. Maar we geven graag een tip: hou de gratis Porsche app Porsche24 en onze nieuwsbrief goed in de gaten. Zo blijft u op de hoogte van alle events. Ons team gaat weer zijn uiterste best doen om er weer een geweldig nieuw jaar van te maken.

Let op. Tijdens de feestdagen hebben we de openingstijden gewijzigd. Bekijk hier onze openingstijden.

Porsche Centrum Groningen wenst u een prettige jaarwisseling. Wij zien graag in het nieuwe jaar op de Bornholmstraat in Groningen!