Tiemen Tijsseling

Vestigingsmanager
31 geschreven artikelen

De 911-Stedentocht met Porsche

Na schaatsen, lopen, fietsen, per kano en vele andere vervoersmiddelen bestaat er ook een echte Elfstedentocht voor Porsche liefhebbers.Gezien het speciale karakter en de legendarische magie die er om de Friese Elfstedentocht hangt maakt de organisatie van Stichting 911Events hier een speciaal evenement van. Uiteraard erg leuk om als eigenaar van een Porsche aan deel te nemen maar omdat deze Elfstedentocht ook vooral een sociaal evenement is, ook erg leuk voor toeschouwers. En natuurlijk is dit een uitstekende kans om de Friese provincie eens op een andere manier te ervaren.

Berichtgeving datalek RDC

De politie heeft Pon Porsche Import op de hoogte gesteld van een digitale inbraak als gevolg van het datalek bij RDC eerder deze week. Hierbij zijn vertrouwelijke klantgegevens buitgemaakt. Wij doen op dit moment onderzoek en zijn in nauw contact met de relevante autoriteiten. Wij zullen u zo spoedig mogelijk informeren en doen er alles aan om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

De nieuwe Porsche Taycan Cross Turismo doet Nederland aan

De Porsche Taycan Cross Turismo doorloopt momenteel zijn laatste tests. Het uitgebreide Porsche-testprogramma vond plaats op racecircuits zoals de Nürburgring-Nordschleife en het Grand Prix-circuit in Hockenheim en op testlocaties over de hele wereld - waaronder Nardò in Zuid-Italië. Daarnaast werd de auto onder de zwaarste Afrikaanse omstandigheden getest, maar dan nagebootst op een testterrein van het R&D Porsche Center in het Duitse Weissach. De Cross Turismo-prototypes hebben samen 998.361 testkilometers afgelegd, het equivalent van 25 rondjes om de aarde.

Achterwielaandrijving voor de Porsche Taycan

Porsche onthult een nieuwe, achterwielaangedreven versie van de Taycan. Voorzien van de standaard Performance Battery beschikt de auto in combinatie met Launch Control over 300 kW/408 pk in overboost. Met de optionele Performance Battery Plus bedraagt het maximale vermogen zelfs 350 kW/476 pk.

Porsche Taycan drift het Guinness World Records boek in

De Porsche Taycan betreedt het Guinness World Records™ boek. Op de Hockenheimring in Duitsland verbrak hij het record ‘langste drift voor een elektrisch voertuig’. De Nederlandse Porsche-instructeur Dennis Retera heeft zich de recordboeken in gereden met de nieuwe achterwielaangedreven Taycan. Op de 200 meter lange cirkelbaan van het Porsche Experience Centre Hockenheimring legde hij in 55 minuten tijd 210 ronden af, goed voor een afstand van 42,171 kilometer en een gemiddelde snelheid van 46 km/h. Daarbij stond het stuur van de Taycan geen moment in dezelfde richting als de bocht. Een prestatie van formaat, die door de jury van het Guinness World Records™ boek wordt erkend als de ‘langste drift met een elektrisch aangedreven voertuig’. “Met alle stabiliteitsprogramma’s uitgeschakeld is het met een Porsche heel eenvoudig om een powerslide te maken”, vertelt Retera. “Zeker als de auto elektrisch is aangedreven en alleen achterwielaandrijving heeft. De Taycan beschikt over een hoog vermogen, terwijl het lage zwaartepunt en de lange wielbasis voor stabiliteit zorgen. De afstemming van het onderstel en de besturing staan garant voor een perfecte controle onder alle omstandigheden.”

Porsche vult het Panamera-portfolio aan met nieuwe plug-in hybrideversies tot zelfs 700 pk

Porsche completeert de nieuwe Panamera-reeks met onder meer de 514 kW (700 pk) sterke Panamera Turbo S E-Hybrid. De 420 kW (571 pk) sterke vierliter biturbo-V8 en de elektromotor van 100 kW (136 pk) leveren gezamenlijk meer dan indrukwekkende prestaties. Dankzij de nieuwe, 17,9 kWh sterke batterij en de geoptimaliseerde rijprogramma’s is de elektrische actieradius 27 procent groter. Hetzelfde geldt voor de Panamera 4 E-Hybrid, waarin de elektromotor samen met de 243 kW (330 pk) sterke 2,9-liter biturbo-V6 goed is voor een gecombineerd vermogen van 340 kW (462 pk). Het Panamera-portfolio wordt afgerond met de 4S, die over 324 kW (440 pk) beschikt.

Privé Trackday een groot succes

Het begon allemaal met de aflevering van een bijzondere Porsche 911 GT2 RS in de showroom van Porsche Centrum Groningen. De eigenaren zijn echte circuitrijders en deze prachtige RS is hen van harte gegund. In de heat of the moment werd er besloten een privé fotoshoot te organiseren op TT Circuit Assen. Hét circuit in de achtertuin bij Porsche. Het idee werd nog groter toen niet veel later een knalgele Porsche 718 GT4 verkocht werd en de eigenaar aangaf deze graag afgeleverd wilde hebben op het beroemde motorcircuit. Toen Elke, Bernd en ik samen om de tafel zaten besloten we de dag op het circuit nog iets groter te maken en ook wat andere Porsche rijders uit te nodigen. In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus konden we niet alle klanten uitnodigen op het circuit maar gelukkig ligt het om de hoek en we zijn alweer bezig met volgende plannen.

Nieuwe Cayenne GTS krijgt weer een achtcilinder

Met de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé voegt Porsche twee nieuwe modellen toe aan de SUV-serie die sportiviteit combineren met exclusiviteit. In de nieuwe Cayenne GTS heeft de 3,6-liter biturbo V6 van het vorige model plaatsgemaakt voor een potente en tegelijk efficiënte V8 als kloppend hart.

Open rijden met de nieuwe 911 Targa

Porsche Centrum Groningen onthult de derde carrosserievarianten van de 992-reeks. Na de Coupé en de Cabriolet debuteert nu een nieuwe variant van de huidige 911-generatie: de vierwielaangedreven 911 Targa 4 en 911 Targa 4S.