Ons merk schept een band tijdens de Porsche Snertrit

Men neme een knolselderij, 300 gram spliterwten, wat prei, een grote rookworst en een Porsche. En ziedaar: je hebt de belangrijkste ingrediënten voor de traditionele Porsche Snertrit van Porsche Centrum Groningen te pakken. De Porsche Snertrit werd begin november gereden. Monteur Berend Trip was erbij.

Vaststaand gegeven

“De Porsche Snertrit die wij in samenwerking met Stichting 911Events organiseren is sinds november 2009 een vaststaand gegeven. Vlak voor de winter aanbreekt is dit nog een mooie gelegenheid om je Porsche nog even lekker uit te laten voordat hij in de stalling verdwijnt. De opkomst was extreem hoog; liefst negentig equipes reden mee, van een Porsche 356 tot aan de gloednieuwe 718 Spyder en alles wat daar tussen zit. Om te voorkomen dat er in een treintje werd gereden, is het deelnemersveld in vier aparte groepen gestart. Er is geen tijdselement gekoppeld aan de rit.

Uitdaging

Traditioneel begint de Snertrit bij ons bedrijf aan de Bornholmstraat, dus ook deze elfde editie. Voor de mensen van de organisatie was het weer een hele leuke uitdaging om een rit uit te zetten. Want ook als je de Snertrit al eerder hebt meegereden, moet het natuurlijk wel steeds verrassend nieuw zijn. Dit jaar reden we over secundaire wegen door Groningen, Friesland en Drenthe; een lekkere lunch werd in Eext genoten, in de buurt van Gieten. Daarna werden de motoren gestart en reden we richting Overijssel naar Stadspaleis OldRuitenborgh in Vollenhoven. Omdat geen Snertrit compleet is zonder erwtensoep, kregen we die daar geserveerd. Dat was weer genieten.

Familie

Ik reed voor de vijfde keer mee; net zo lang als ik bij Porsche Centrum Groningen werk. Voor mij is het leukste aspect dat tijdens de Porsche Snertrit een heel hoog ‘wij-gevoel’ wordt gecreëerd. Ik heb met mensen gepraat over van-alles-en-nog-wat; normaal gesproken gaat het echt alleen over hun Porsche en wat er bij ons in de werkplaats mee wordt gedaan. Maar bij de Snertrit ben je onderweg met je Porsche-gekke ‘familie’. Ons merk schept een band.

De organisatie is nu al weer bezig om na te denken over de Porsche Snertrit in 2020. Wellicht wordt dit een tweedaags evenement, waarin we ook de grens van Duitsland oversteken. Ik heb er nu al weer zin in.”