Nieuwe vestigingsmanager Tiemen Tijsseling

Met veel plezier introduceer ik mezelf op het blog van Porsche Centrum Groningen. Een mooi medium om het verhaal achter de mens of Porsche te vertellen.

Ik ben geboren in het jaar van de introductie van de iconische Porsche 959 en u kunt me omschrijven als een autoliefhebber en bourgondiër met een hands-on mentaliteit – je moet ook wel als je uit een horecafamilie komt.

Ik kom van buiten de Pon organisatie en ik heb al vanaf kinds af aan een enorme passie voor auto’s. Na mijn afgeronde IVA opleiding te Driebergen ben ik meteen gestart in de automotive bij Honda. Ik ben een ervaren Sales Manager en na de 8,5 jaar bij BMW/MINI, ben ik de afgelopen jaren werkzaam geweest bij Tesla Groningen en heb ik de elektrificatie verder uitgerold in het noorden van Nederland. Mooi om te zien dat er veel vraag is naar elektrische auto’s. Met de komst van de Porsche Taycan gaan we daar zeker op inzetten.

“Ik wist niet wat me overkwam”

Mijn eerste ervaring met een Porsche was toen deze was ingeruild. Daar stond hij bij ons in de showroom. Een vreemd merk in het hoekje: Porsche. Het was een handgeschakelde Porsche 996 Turbo. Op een zonnige dag reden we de Porsche naar buiten en op een moment waar het kon, trapte ik het gas in. De 911 Turbo spoot vooruit en ik was meteen verliefd. Ik wist niet wat me overkwam.
Het cirkeltje was rond toen ik op mijn eerste werkdag bij Porsche Centrum Groningen de showroom binnenliep en daar een prachtige Porsche 996 Turbo stond. Mijn favoriete Porsche is en blijft de 911 Coupé.

Gastvrijheid

Vroeger sleutelde ik al aan klassieke auto’s en heb ik nog altijd een (klassieke) Mini in de garage staan, met magnesium mini lites. Plaatwerk herstellen, het motortje uit elkaar halen, schuren, plamuren en uiteindelijk genieten van het rijden. Urenlang kan ik aan deze guitige karts sleutelen.

Met mijn vrouw woon ik in het prachtige Lemmer dat – voor sommige wellicht verrassend – centraal ligt ten opzichte van Amsterdam, Groningen en Utrecht. In de tijd dat ik voor de andere merken werkte was ik een fanatiek zwemmer en heb toen ook wedstrijden gezwommen. Daarnaast ben ik mijn vrije tijd veelal in of op het water te vinden.

Kop koffie?

Vanaf 1 augustus ben ik vol trots en energie begonnen als vestigingsmanager en mag ik het reilen en zeilen van het prachtige Porsche Centrum Groningen op me nemen. Met mijn noordelijke nuchterheid, positieve inbreng en de gastvrijheid, die mij met de paplepel is ingegoten, nodig ik u graag uit voor een kop koffie om nader kennis te maken.

Mocht u vragen hebben dan ben ik altijd bereikbaar op 06 12 66 46 60 of per mail op tiemen.tijsseling@porschecentrumgroningen.nl.